Το Hold Me Tight®/Κράτα με Σφιχτά είναι ένα βιωματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα ενδυνάμωσης της σχέσης ζευγαριών που βασίζεται σε 25 χρόνια έρευνας στην Συγκινησιακά Εστιασμένη Θεραπεία Ζεύγους (EFT) της Susan Johnson, ιδρύτριας της προσέγγισης και στην επιστήμη του Ενήλικου Δεσμού καθώς και στο ομώνυμο βιβλίο της, Hold Me Tight® «Κράτα με Σφικτά» το οποίο διανύει τώρα το 10ο έτος έκδοσής του και έχει πουλήσει πάνω από μισό εκατομμύριο αντίτυπα παγκοσμίως, απευθύνεται σε όλα τα ζευγάρια που θέλουν να ενισχύσουν και να εμβαθύνουν τη σχέση τους.

Φανταστείτε ότι μπορείτε να καταλάβετε ο ένας τον άλλον καλύτερα και να χτίσετε μια ακόμα πιο ουσιαστική σχέση αγάπης που γίνεται πιο δυνατή στην διάρκεια της ζωής.

Θα μάθετε ποια είναι η ρίζα των περισσότερων συγκρούσεων ανάμεσα σε εσάς και τον σύντροφό σας και πώς να αλλάξετε αυτές τις στιγμές μέσω μιας δοκιμασμένης μεθόδου που μπορούν να κάνουν όλα τα ζευγάρια.

Το Hold Me Tight®/Κράτα με Σφιχτά θα σας οδηγήσει σε ένα νέο δρόμο αντίληψης και επικοινωνίας. Αποτελείται από  επτά  διαφορετικές συνομιλίες, που θα σας δώσουν έναν ασφαλή χάρτη ενδυνάμωσης της σχέσης σας. Θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε ένα αποτελεσματικό τρόπο σύνδεσης να ανανεώσετε την αγάπη και τον ερωτισμό στην σχέση σας. Μέσα από μια βαθύτερη κατονόηση και συναισθηματική κοντινότητα.

Σε όλο τον κόσμο και στην Ελλάδα πολλά ζευγάρια μέσα από την συμμετοχή τους  στο Hold Me Tight©/Κράτα με Σφικτά εχουν πετύχει μια ουσιαστική αλλαγή που διαρκεί στην πορεία της σχέσης τους

Η Συγκινησιακά  Εστιασμένη Θεραπεία Ζεύγους EFT  έχει αποδειχθεί μέσω έρευνας ότι είναι η πιο αποτελεσματική προσέγγιση σήμερα στο να βοηθά τα ζευγάρια να:

 

Αλλάξουν τον αρνητικό κύκλο των επαναλαμβανόμενων διαφωνιών και της αποστασιοποίησης που μπορεί να προκαλέσουν αποξένωση, απογοήτευση και πόνο.


Κατανοήσουν τα συναισθήματα και τις ανάγκες μέσα στις σχέσεις τους και πώς να τείνουν ο ένας στον άλλον με τρόπο που δημιουργεί θετικές, συνδετικές στιγμές.


Ξεκινήσουν να επιδιορθώνουν παλιές πληγές στην σχέση τους  και πώς να χτίζουν περισσότερη εμπιστοσύνη προχωρώντας.


Μάθουν και να εξασκηθούν σε έναν νέο τρόπο επικοινωνίας μεταξύ τους που προωθεί μια στενότερη σύνδεση, πιο αποτελεσματικές δεξιότητες επίλυσης προβλημάτων και μπορεί να τους βοηθήσει να έχουν περισσότερη ευχαρίστηση και ελευθερία μαζί στη ζωή τους.

Hold Me Tight®/Κράτα με Σφιχτά : ένα δώρο ζωής για τη σχέση σας!

Το Hold Me Tight®/Κράτα με Σφιχτά είναι ένα βραχυπρόθεσμο πρόγραμμα για ζευγάρια, στο οποίο θα προσπαθήσετε μαζί βήμα προς βήμα για μια περισσότερη σύνδεση μεταξύ σας.

Ένα είδος «ελαφριάς έκδοσης» της θεραπείας ζευγαριών EFT. Η διαδικασία είναι η ίδια, μόνο που την βαδίζετε πολύ πιο γρήγορα.

Έχει μια σαφή δομή, που περιλαμβάνει, εισηγήσεις, βιωματικές εργασίες, βίντεο και ασκήσεις για το σπίτι.

Είναι πολύ κατάλληλο για ζευγάρια όπου τα προβλήματα σχέσης δεν είναι τόσο μεγάλα, αλλά που θέλουν να πάρουν το καλύτερο από τη σχέση τους. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το πρόγραμμα ως πρώτο βήμα πριν από τη θεραπεία ζευγαριών EFT ή στο τέλος.

Δημιουργήθηκε για ζευγάρια που παλεύουν  για μια ουσιαστική επικοινωνία, οικειότητα και ασφάλεια. Είναι ένα εντατικό εργαστήριο Συγκινησιακής Εστιασμένης Θεραπείας  Ζεύγους (EFT). Διοργανώνεται στην Ελλάδα από το Ελληνικό Δίκτυο EFT για να βοηθήσει τα ζευγάρια να θεραπεύσουν διερρηγμένους δεσμούς και να αναζωπυρώσουν τη σπίθα που τους έφερε κοντά.

Το Hold Me Tight®/Κράτα με Σφιχτά θα βοηθήσει εσάς και τον σύντροφό σας να αισθανθείτε, ασφαλείς και συνδεδεμένοι, δίνοντάς σας τη δυνατότητα:

  • Να κατανοήστε τους πραγματικούς λόγους που έρχεστε σε συγκρούσεις ξανά και ξανά.
  • Να δημιουργήσετε με τον/την σύντροφο σας εμπιστοσύνη και οικειότητα που να διαρκεί στο χρόνο
  • Να συγχωρήσετε τα τραύματα, που σας εμποδίζουν να νιώσετε πραγματική ασφάλεια μεταξύ σας.
  • Να αλλάξτε τα μοτίβα που σας αφήνουν απογοητευμένους, θυμωμένους και πληγωμένους.
  • Να κάνετε συζητήσεις που θα κρατήσουν την αγάπη σας ζωντανή και ασφαλή.

Hold Me Tight®/Κράτα με Σφιχτά οκτώ συναντήσεις με καθοδήγηση

Είναι ένα βιωματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα και όχι μια μορφή ομαδικής ψυχοθεραπείας. Αποτελείται από οκτώ δίωρες συνεδρίες. Υλοποιείται συνήθως σε δυο Σαββατοκύριακα τέσσερεις ώρες τα πρωινά μαζί με διάλειμμα.

Υπό την καθοδήγηση (συνήθως) δύο  θεραπευτών EFT, θα εργαστείτε ενεργά με υλικό βίντεο, βιωματικές ασκήσεις συνομιλίας, και εργασίες για το σπίτι. Το πρόγραμμα έχει μια σταθερή δομή που βιώνεται ως πολύ ευχάριστη από τους συμμετέχοντες.

Προσφέρεται εν μέρει ομαδικά (συνήθως τέσσερα έως επτά ζευγάρια) και εν μέρει ιδιωτικά. Στο ομαδικό σκέλος θα παρακολουθήσετε  επεξηγηματικές εισηγήσεις με οπτικοακουστικό  υλικό και συζήτηση για όλα τα θέματα του προγράμματος.

Θα δείτε αρκετές σύντομες βιντεοσκοπημένες συνομιλίες σχετικά με την αγάπη και τον συναισθηματικό δεσμό από τη Dr. Sue Johnson , οι οποίες θα σας βοηθήσουν να κατανοήσετε καλύτερα τον κόσμο των συναισθημάτων και τις συγκρούσεις που προκύπτουν όταν οι σύντροφοι αρχίζουν να γίνονται ανασφαλείς ή αμυντικοί.

Ένας ειδικευμένος θεραπευτής θα εξηγήσει βήμα-βήμα στην ομάδα όλα τα σημεία αυτού του «χάρτη» και θα σας βοηθήσει να δοκιμάσετε να τα βιώσετε καλύτερα σε έναν ζεστό και ασφαλές πλαίσιο, ενώ στη συνέχεια θα μπορείτε να προσπαθήσετε μόνοι σας στο σπίτι με τον σύντροφό σας, εφαρμόζοντας τον χάρτη στην δική σας σχέση, εμπλουτίζοντάς την με τέτοιες υπέροχες λεπτομέρειες και ανακαλύψεις.

Μέσα από τις βιωματικές ασκήσεις θα εξασκηθείτε στο πως να εκφράζεστε και να  ακούτε πραγματικά με ανοιχτή καρδιά καταλαβαίνοντας ο ένας τον άλλον βαθύτερα και ουσιαστικά.

Είναι πολύ σημαντικό να ξέρετε ότι θα κάνετε πάντα οι συζητήσεις για τη σχέση σας μόνο μεταξύ των δυο σας και όχι με τα άλλα ζευγάρια. Ενώ θα υπάρχουν ευκαιρίες να μοιραστείτε με άλλα ζευγάρια στο εργαστήριο, η απόφαση να το κάνετε είναι αποκλειστικά δική σας. Θα διατηρούμε πάντα το απόρρητό σας. Οι θεραπευτές θα είναι διαθέσιμοι για να σας βοηθήσουν με τις ασκήσεις εάν χρειαστεί.

Ποια είναι τα αποτελέσματα του Hold Me Tight®/Κράτα με Σφιχτά

Σε αυτό το πρόγραμμα έχουν προηγηθεί πριν από εσάς πολλές χιλιάδες ζευγάρια σε όλο τον κόσμο και αρκετά στην Ελλάδα. Μελέτες έχουν δείξει ότι η ικανοποίηση από τη σχέση είναι στην πραγματικότητα μεγαλύτερη μετά το πρόγραμμα. Τα ζευγάρια βιώνουν έναν ισχυρότερο δεσμό μεταξύ τους και έχουν λιγότερες συγκρούσεις. Οι σύντροφοι καταλαβαίνουν καλύτερα τον εαυτό τους και τον άλλον. Αυτό αφήνει επίσης περισσότερο χώρο για τα διαφορετικά συναισθήματα. Υπάρχει περισσότερη αρμονία στη σχέση και συντονισμός μεταξύ των συντρόφων στις καθημερινές δραστηριότητες.